De Kiekeboeklas

De Kiekeboeklas

vrijdag 13 juni 2014

WK-gekte op De Stip


Artikel op TV Aalst

Vrije basisschool De Stip opende op een ludieke manier het Wereldkampioenschap Voetbal. De leerlingen kwamen in Belgische tenue naar school en de hele dag ademde Brazilaanse voetbalsfeer.
De leerkrachten en leerlingen sloten de dag af met de voorstelling van hun eigen WK. Er werd een ploegenvoorstelling en een loting gehouden. Het eerste en tweede leerjaar trapten penalty's en de oudere leerlingen vormden acht ploegen die het tegen elkaar opnamen. Zo stonden Spanje, Frankrijk, Argentinië, Ivoorkust, Colombië, Duitsland, Portugal en Italië op het plein.
De start van hun WK hebben de leerkrachten ingezet met een voetbalmatch. De juffen namen de rol van De Rode Duivels op zich en de meesters waren Brazilië. De jonge supportertjes lieten van zich horen en over de speelplaats weergalmden hun stemmetjes ‘België, België, België!’.
“Ik supporter voor de Rode Duivels, Bram voor Brazilië. Ik heb hem al gezegd dat hij ergens anders moet gaan staan en dat hij niet goed bezig is,” vertelt Norick uitgelaten. “Op het echte WK zal ik wel voor België supporteren,” stelt Bram ons gerust.
Onder luid boegeroep wonnen de meesters met 5-3. "In Brazilië zullen we dat wel beter doen," zeggen enkele leerlingen zelfverzekerd.Aalst.TV was aanwezig op de opening van het WK van De Stip. De foto's van onze fotograaf kan je HIER bekijken.

Zie link: http://www.aalst.tv/artikel/nieuws/wk-gekte-slaat-toe-de-stip-0













Geen opmerkingen: